Airco Installatie De Klomp

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een goed werkende airco kopen in De Klomp draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier check je nuttige info over de meest gebruikte soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder vind je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in De Klomp

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in De Klomp. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in De Klomp voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website tref jij eenvoudig deskundige installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-de-klomp-6745

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een deskundig installatiebedrijf in De Klomp (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een gedegen klimaatsysteem installeren. Ook staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema zoek je showrooms en airco monteurs in De Klomp (gemeente Ede, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Ederveen, Lunteren, Wekerom, Harskamp, Otterlo.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn diverse soorten systemen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco De Klomp: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco De Klomp: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco zoeken op gebruik.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in De Klomp.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een constante koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1350.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in De Klomp variëren enorm. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht lees je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in De Klomp. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1175 – €2015
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2140 – €2975
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1140 – €2245
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €440 – €845
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €210 – €640
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in De Klomp.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten via een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct een airconditioner monteren door een erkende installateur in De Klomp. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs hangt af van meerdere aspecten. Ten eerste het advies, de airco en de installatiekosten. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Ook noemen we nog een hoger stroomverbruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op gemiddelde €70 tot €300 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De zware modellen vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een standaard koelsysteem benodigd ongeveer 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist De Klomp. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie