Airco Installatie Ritthem

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een airco kopen in Ritthem resulteert in een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Via onze adviseurs verstrekken wij vakkundige tips en informatie over de verscheidene type modellen en bieden wij een handige keuzegids. Mede tref je contact- en adresgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Ritthem

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Ritthem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Ritthem voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina tref je snel en simpel professionele montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ritthem-4389

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Ritthem (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Voorts zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de bijgaande tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Ritthem (gemeente Vlissingen, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn diverse soorten producten die je kunt kiezen. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Ritthem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Ritthem: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Ritthem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Ritthem kunnen flink uiteen lopen. De tarieven zijn weer anders per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema tref je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ritthem. De getoonde kosten houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingKosten
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1160 – €2040
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2200 – €2960
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1200 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €375 – €830
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€245 – €690
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Ritthem.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een heet appartement in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airco installeren door een goede installateur in Ritthem. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Daarbij kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs hangt af van velerlei posten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op ongeveer €85 tot €265 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met instap-modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een standaard koelsysteem benodigd ruwweg 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ritthem. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie