Airco Installatie Oost-Souburg

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Oost-Souburg levert jou een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal verstrekken wij bruikbare info over de diverse type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede tref je adressen van erkende specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.250,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Oost-Souburg

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Oost-Souburg. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oost-Souburg voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal check jij probleemloos populaire montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-oost-souburg-4388

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Oost-Souburg (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montage experts kunnen overal het juiste klimaatsysteem integreren. Tevens staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het schema hierna vind jij showrooms en airco monteurs in Oost-Souburg (gemeente Vlissingen, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Koel & Verwarmings Technieken ZeelandRuys de Beerenbrouckstr 84384ETVlissingen
Cito WTW Installatie & OnderhoudCallenfelsstraat 14381TEVlissingen
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
Tabel met airco montagebedrijven Oost-Souburg vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn verscheidene modellen waar je uit kunt kiezen. Hieronder behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Oost-Souburg: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant kent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Oost-Souburg: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Oost-Souburg.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco september 2022 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Oost-Souburg liggen nogal uiteen. De onkosten wisselen per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst geven wij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Oost-Souburg. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, navullen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1180 – €2040
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2220 – €2950
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €450 – €830
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €700
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Oost-Souburg.

Top-10 merken september 2022

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een erg heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel de airconditioner monteren door een STEK installateur in Oost-Souburg. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en dus een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met een €85 tot €265 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem rekent rond de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oost-Souburg. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, condensor, compressor.

Plaats een reactie