Airco Installatie Linkhout

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een airco kopen in Linkhout draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website tref je nuttige tips over de velerlei type systemen in België en een handig keuzeadvies. Mede verzamel je contact- en adresgegevens van lokale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Linkhout

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Linkhout. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Linkhout voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website tref jij snel en simpel deskundige installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-linkhout-3560

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Linkhout (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Ook kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Linkhout (gemeente Lummen, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zolder, Heusden, Zelem, Loksbergen, Schulen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met airconditioning realiseer je verkoeling thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Linkhout: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Linkhout: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Verplaatsbare airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Linkhout.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Linkhout liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen wisselen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In onderstaand overzicht vind jij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Linkhout. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingPrijzen
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1170 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €2925
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €450 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €645
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Linkhout.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een professionele installateur in Linkhout. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt bepaald door velerlei onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tenslotte zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €75 tot €275 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd circa 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Linkhout. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur controleert onder andere naar expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie