Airco Installatie Heythuysen

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Heythuysen zorgt voor een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier vind je uitgebreide informatie over de velerlei type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Mede verstrekken wij contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Heythuysen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Heythuysen. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Heythuysen voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref je probleemloos goede montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-heythuysen-6093

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Heythuysen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Bovendien dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Heythuysen (gemeente Leudal, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Leveroy, Heibloem, Roggel, Neer, Horn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Check de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan veel verschillende soorten modellen waar je uit kunt kiezen. Bijgaand lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Heythuysen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Heythuysen: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Heythuysen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De kosten van een airco inclusief montage in Heythuysen lopen zeer uiteen. De tarieven zijn weer anders per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Heythuysen. Deze tariefindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductBeschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1240 – €1975
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2165 – €2940
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1160 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €390 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€170 – €625
Tabel met de kosten van airconditioning in Heythuysen.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct zo’n airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Heythuysen. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan weer een feestje. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt gebudgetteerd middels vele posten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Verder heb je te dealen met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €85 tot €310 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van de bekende merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent zo’n 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Heythuysen. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het systeem zuinig werken. De vakman checkt o.a. compressor, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie