Airco Installatie Austerlitz

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Austerlitz kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina vind je praktische tips en info over de verschillende type modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens tref je adres- en contactgegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Austerlitz

Het Nederlandse klimaat wordt anders. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Austerlitz. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Austerlitz voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je zonder gedoe deskundige vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-austerlitz-3711

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Austerlitz (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installatiepartners mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Austerlitz (gemeente Zeist, provincie Utrecht). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Woerdense Verlaat, Wilnis, Waverveen, Vinkeveen, Mijdrecht.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis op kantoor of in een winkel. We kennen velerlei soorten apparaten die je kunt toepassen. Hierna kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Ook is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Austerlitz: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Austerlitz: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Ventilatiesystemen.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Austerlitz.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Austerlitz laten een grote variatie zien. De onkosten fluctueren sterk per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In het onderstaande schema tref je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Austerlitz. De prijzen houden geen rekening met onderhoudsinterval, vullen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2165 – €2940
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1130 – €2285
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €415 – €800
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€200 – €620
Tabel met de tarieven van airconditioning in Austerlitz.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner is aan te zetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airco installeren door een vakkundige installateur in Austerlitz. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Daarbij noemen we nog een hoger stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €80 tot €295 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd grofweg 1,55 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Austerlitz. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De installateur inspecteert o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie