Airco Installatie Gemert-Bakel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Gemert-Bakel kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we concrete tips en info over de verschillende soorten apparaten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook bieden wij gegevens van lokale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Gemert-Bakel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Gemert-Bakel. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Gemert-Bakel voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je razendsnel goede montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-gemert-bakel-5421

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Gemert-Bakel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montagepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem maken. Ook kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Gemert-Bakel (gemeente Gemert-Bakel, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Landerd, Uden, Grave, Oss, Zaltbommel.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Ferro-Ex Koeltechniek Airco&WaterbehandelingGrenssteen 115411BTZeeland
Koeltech airco’s en koeltechniekRendierstraat 455408XJVolkel
Kombimix BVLeeuwstraat 225408PKVolkel
Lijst met airco montagebedrijven Gemert-Bakel vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Vergelijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit verscheidene producten die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het een voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Gemert-Bakel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Gemert-Bakel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Gemert-Bakel.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn winkels en hotels.

Goedkoopste airco augustus 2021 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Gemert-Bakel lopen zeer uiteen. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Als de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het volgende schema bieden wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Gemert-Bakel. De prijzen houden geen rekening met onderhoud, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelToelichtingTarieven
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2980
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1140 – €2230
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€395 – €870
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €200 – €665
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Gemert-Bakel.

Top-10 merken augustus 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een erkende installateur in Gemert-Bakel. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Als laatste heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met plusminus €85 tot €295 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd om en nabij de 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Gemert-Bakel. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie