Airco Installatie Kruisem

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Kruisem resulteert in een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs tref je uitgebreide tips en adviezen over de diverse soorten producten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens faciliteren we gegevens van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kruisem

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Kruisem. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Kruisem voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij probleemloos professionele installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-kruisem-9770

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Kruisem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem integreren. Tevens regelen ze onderhoud en service. In het onderstaande schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Kruisem (gemeente Kruisem, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Oudenaarde, Kluisbergen, Maarkedal, Horebeke, Brakel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de interessantste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen velerlei soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. Hierna tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Kruisem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Kruisem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezevind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Beste airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Kruisem.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kruisem zijn nogal verschillend. De tarieven zijn weer anders per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen essentieel. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna lees je de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kruisem. De tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1225 – €2030
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2940
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1115 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €355 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €635
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Kruisem.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet huis in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een professionele installateur in Kruisem. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een ruimte kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs bestaat uit vele aspecten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan gemiddelde €90 tot €260 op jaarbasis.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem moet plusminus 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Kruisem. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie