Airco Installatie Den Ham

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Den Ham draagt bij aan extra verkoeling in huis, of op je werk. Op deze pagina verstrekken wij goede informatie over de meest gebruikte soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bieden wij de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Den Ham

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groeiend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Den Ham. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Den Ham voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je razendsnel betrouwbare montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-den-ham-9883

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Den Ham (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montage experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem integreren. Voorts kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Den Ham (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kommerzijl, Gerkesklooster, Stroobos, Lutjegast, Opende.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, of op je werk. We kennen meerdere systemen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Pluspunten van airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is dit de meest goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Den Ham: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Den Ham: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Ventilatiesysteem.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Den Ham.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, het kost geen ruimte en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn winkels en de horeca.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Den Ham liggen nogal uiteen. De tarieven verschillen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder bieden wij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Den Ham. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €2025
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2205 – €2925
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1135 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €390 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€240 – €635
Tabel met de prijzen van airconditioning in Den Ham.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is aan te zetten aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct zo’n airco monteren door een betrouwbare installateur in Den Ham. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met een onderhoudscontract. Tevens krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Houd rekening met een €80 tot €295 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem benodigd grofweg 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Den Ham. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt o.a. naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie