Airco Installatie Gerkesklooster

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Gerkesklooster biedt een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl vind je bruikbare info over de diverse soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Mede lees je gegevens van erkende installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Gerkesklooster

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Gerkesklooster. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Gerkesklooster voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker check je snel lokale installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-gerkesklooster-9873

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Gerkesklooster (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Voorts zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het schema hierna vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Gerkesklooster (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Stroobos, Lutjegast, Opende, Kornhorn, Doezum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn velerlei soorten producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Gerkesklooster: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Gerkesklooster: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past in praktische elke plek, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1125. Een goedkoop airco systeem in Gerkesklooster.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Gerkesklooster liggen nogal uiteen. De tarieven variëren per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht lees je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Gerkesklooster. Deze prijsindicaties houden geen rekening met onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingKosten
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1205 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2195 – €2925
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1205 – €2265
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€425 – €835
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €155 – €655
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Gerkesklooster.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airco installeren door een betrouwbare installateur in Gerkesklooster. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de montage. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €95 tot €270 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem benodigd plusminus 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Gerkesklooster. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur checkt o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie