Airco Installatie Rozenburg

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Rozenburg resulteert in een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Op deze pagina bieden wij bruikbare tips en info over de beste soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Mede bieden wij adressen van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Rozenburg

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Rozenburg. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Rozenburg voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website vind je zonder gedoe vakbekwame installateurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-rozenburg-3180

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Rozenburg (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Rozenburg (gemeente Haarlemmermeer, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Poortugaal, Rotterdam-Albrandswaard, Rhoon, Maasland, Hoek van Holland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Check de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan veel verschillende soorten apparaten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het hoge energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Rozenburg: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Rozenburg: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco met verwarming.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Rozenburg.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Rozenburg zijn heel divers. De totale kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de vergelijker hieronder check jij de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Rozenburg. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijzen
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1180 – €1960
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2290
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€350 – €810
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€155 – €610
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Rozenburg.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airco plaatsen door een professionele installateur in Rozenburg. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een duurzamere manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs kan men berekenen met verschillende factoren. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Tevens heb je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een iets hogere energienota. Houd rekening met ongeveer €80 tot €310 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem rekent ongeveer 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Rozenburg. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De monteur checkt o.a. compressor, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie