Airco Installatie Maasland

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2023? Een goed werkende airco kopen in Maasland kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker tref je goede tips en informatie over de velerlei type toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bieden wij contact- en adresgegevens van regionale specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Maasland

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Maasland. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Maasland voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij snel & eenvoudig de beste installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-maasland-3155

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Maasland (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze te bereiken voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Maasland (gemeente Midden-Delfland, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hoek van Holland, Heerjansdam, Goudriaan, Ottoland, Brandwijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de populairste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit allerlei units die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Maasland: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Maasland: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Split Airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Maasland.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op een radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1350.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Maasland kunnen flink uiteen lopen. De kosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel tref jij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Maasland. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €2050
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2985
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1205 – €2300
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €440 – €870
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€155 – €600
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Maasland.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een erg heet huis in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Maasland. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Ook noemen we nog een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Dit schatten we op €75 tot €265 per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit vergeleken met instap-modellen. De moderne airco’s van a-merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt plusminus 1,40 KW elektriciteit per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Maasland. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie