Airco Installatie Ottoland

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Ottoland levert jou extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op deze website vind je bruikbare informatie over de verschillende type oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook faciliteren we adressen van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in huis installeren regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Ottoland

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Ottoland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Ottoland voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website check je eenvoudig goede installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-ottoland-2975

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Ottoland (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Verder dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Ottoland (gemeente Molenlanden, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Brandwijk, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf, Oud-Alblas, Waal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit diverse soorten modellen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Ottoland: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Ottoland: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Fluisterstil de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1050. Een goedkoop airco systeem in Ottoland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco maart 2023 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Ottoland laten een grote variatie zien. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ottoland. De tarieven zijn zonder jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingOnkosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1195 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2185 – €2990
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1145 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€390 – €895
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€150 – €620
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Ottoland.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een warme woning in juni tot september en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een erkende installateur in Ottoland. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand a.d.h.v. vele bouwstenen. Om te beginnen het advies, de airco en de kosten van de montage. Als tweede heb je de kosten van het onderhoud. Daarbij heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €250 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een doorsnee koelsysteem moet zo’n 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Ottoland. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De expert kijkt o.a. naar condensor, compressor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie