Airco Installatie Midden-Delfland

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Midden-Delfland biedt een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier faciliteren we nuttige tips en informatie over de verscheidene type apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je contact- en adresgegevens van regionale installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen en buiten deel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Midden-Delfland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Midden-Delfland. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Midden-Delfland voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website zoek jij snel en simpel erkende monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-midden-delfland-2636

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Midden-Delfland (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Verder staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Midden-Delfland (gemeente Midden-Delfland, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Delft, Den Haag, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vergelijk de voordeligste leveranciers uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit velerlei soorten systemen die men kan installeren. Hierna bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Verplaatsbare airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Midden-Delfland: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Midden-Delfland: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Midden-Delfland.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1150.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Midden-Delfland zijn nogal verschillend. De tarieven verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel check je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Midden-Delfland. De kosten zijn zonder onderhoudsinterval, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingTarieven
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1245 – €2030
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2950
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1195 – €2290
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €445 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€160 – €630
Lijst met de geschatte tarieven van airconditioning in Midden-Delfland.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airco monteren door een erkende installateur in Midden-Delfland. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de plaatsingskosten. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van een €95 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem verbruikt ruwweg 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Midden-Delfland. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie