Airco Installatie Schipluiden

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Schipluiden levert jou een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker tref je praktische tips over de verschillende type systemen en een handig keuzeadvies. Tevens bieden wij adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Schipluiden

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Schipluiden. Met airconditioning leven, werken en slapen brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Schipluiden voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website zoek jij snel gespecialiseerde vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-schipluiden-2636

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Schipluiden (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatie experts mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je showrooms en airco monteurs in Schipluiden (gemeente Midden-Delfland, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Nootdorp, Woubrugge, Zwammerdam, Rijnsaterwoude, Ter Aar.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. We onderscheiden allerlei uitvoeringen die je kunt kiezen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Schipluiden: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijke pluspunten zijn een hele goede koelefficiëntie, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Schipluiden: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Schipluiden.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1450.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Schipluiden variëren enorm. De totale kosten kunnen afwijken per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel geven wij een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Schipluiden. Deze tariefindicaties zijn zonder onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2195 – €2920
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1105 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€365 – €815
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€245 – €700
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Schipluiden.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan men activeren a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Schipluiden. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje is gebaseerd op diverse aspecten. Uiteraard het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €95 tot €295 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt om en nabij de 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Schipluiden. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie