Airco Installatie Nieuwkoop

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Nieuwkoop draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Via onze airco-vergelijker vind je nuttige tips over de velerlei type systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens bieden wij contact- en adresgegevens van lokale montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Nieuwkoop

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nieuwkoop. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Nieuwkoop voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal zoek je zonder gedoe bekwame installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-nieuwkoop-2421

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Nieuwkoop (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige montage experts kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de bijgaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Nieuwkoop (gemeente Nieuwkoop, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude, Teylingen, Leiderdorp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen thuis of op kantoor. We kennen veel verschillende soorten modellen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Kleinste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is dit het meest goedkope systeem. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het hoge stroomverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Nieuwkoop: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Nieuwkoop: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Nieuwkoop.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een verwarming. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Nieuwkoop laten een grote variatie zien. De prijzen variëren per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In onderstaand overzicht verstrekken we een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Nieuwkoop. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

ProductBeschrijvingKosten
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1210 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2995
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1110 – €2270
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €415 – €815
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€225 – €635
Tabel met de prijzen van airconditioning in Nieuwkoop.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warm huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel de airco installeren door een goede installateur in Nieuwkoop. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs hangt af van vele onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €265 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en rendement / koelvermogen. De zware modellen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van populaire merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt rond de 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Nieuwkoop. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie