Airco Installatie Bergharen

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Bergharen resulteert in een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij uitgebreide tips en adviezen over de meest gebruikte soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens verzamel je gegevens van regionale installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Bergharen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Bergharen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Bergharen voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina check je binnen no-time populaire monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bergharen-6617

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Bergharen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Bergharen (gemeente Wijchen, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Hernen, Leur, Balgoij, Nederasselt, Overasselt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn meerdere modellen die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg daarvan komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Bergharen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Bergharen: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco schoonmaken.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Bergharen.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een fijne koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Bergharen zijn nogal verschillend. De kosten zijn weer anders per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel geven wij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bergharen. Deze prijsindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €1975
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2140 – €2950
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1205 – €2300
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €415 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €205 – €685
Lijst met de tarieven van airconditioning in Bergharen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een erg heet huis in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Bergharen. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs wordt bepaald door een aantal bouwstenen. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met een onderhoudscontract. Daarnaast krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €70 tot €300 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De grotere installaties verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd plusminus 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Bergharen. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar koelvloeistof, verdamper, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie