Airco Installatie Overhespen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een goed werkende airco kopen in Overhespen draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website verstrekken wij praktische informatie over de verscheidene soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder verzamel je adressen van regionale installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Overhespen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Overhespen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Overhespen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij zonder gedoe de beste installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-overhespen-3350

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Overhespen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Ook dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Overhespen (gemeente Linter, provincie Vlaams Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Orsmaal-Gussenhoven, Neerlinter, Neerhespen, Melkwezer, Drieslinter.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er bestaan een aantal verschillende producten die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Verder is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Overhespen: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Overhespen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Warmtepomp.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Overhespen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Overhespen variëren enorm. De tarieven wisselen per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de lijst hieronder lees je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Overhespen. De getoonde prijzen zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1195 – €1970
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2170 – €2910
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1115 – €2300
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€355 – €870
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €150 – €670
Overzicht met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Overhespen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen 2 units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco installeren door een vakkundige installateur in Overhespen. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als gevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van een €80 tot €295 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en rendement / koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem rekent ongeveer 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Overhespen. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie