Airco Installatie Anna Paulowna

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Anna Paulowna biedt een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl vind je goede info over de diverse soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast bekijk je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in de woning installeren kan al vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Anna Paulowna

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Anna Paulowna. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Anna Paulowna voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk je snel en simpel ervaren installatiebedrijven. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-anna-paulowna-1761

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Anna Paulowna (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem inregelen. Daarnaast dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Anna Paulowna (gemeente Hollands Kroon, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Callantsoog, Oudesluis, t Zand, Petten, Burgerbrug.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan allerlei producten waar je uit kunt kiezen. Bijgaand behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco voor serverruimte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Anna Paulowna: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge koelcapaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Anna Paulowna: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Anna Paulowna.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een merkbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Anna Paulowna kunnen flink uiteen lopen. De prijzen zijn weer anders per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht geven wij een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Anna Paulowna. De getoonde kosten zijn exclusief het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €1970
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €2930
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1110 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €380 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €640
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Anna Paulowna.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Anna Paulowna. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een energiezuinige manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs hangt af van meerdere factoren. Ten eerste het advies, de airco en de prijs van de montage. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Dit schatten we op gemiddelde €75 tot €275 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco verschilt per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware modellen verbruiken meer elektriciteit vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Anna Paulowna. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De installateur checkt o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie