Airco Installatie Den Bommel

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Den Bommel zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina verstrekken wij concrete tips en informatie over de verschillende type modellen en een handig keuzeadvies. Verder check je contact- en adresgegevens van regionale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in de woning plaatsen kan al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Den Bommel

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Den Bommel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Den Bommel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij probleemloos populaire vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-den-bommel-3258

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Den Bommel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montagepartners kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Verder regelen ze het onderhoud en afvullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek jij showrooms en airco monteurs in Den Bommel (gemeente Goeree-Overflakkee, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp, Goedereede.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de beste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden een aantal verschillende systemen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder check je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Den Bommel: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model bestaat uit twee delen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Den Bommel: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Klimaatbeheersing.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Den Bommel.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Den Bommel zijn nogal verschillend. De totale kosten wisselen per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel vind jij een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Den Bommel. De prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingInvestering
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2190 – €2985
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1130 – €2205
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €395 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€205 – €675
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Den Bommel.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warm huis in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Den Bommel. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Verder heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €85 tot €305 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De modellen voor een hele woning vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem benodigd om en nabij de 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Den Bommel. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie