Airco Installatie Jonkersvaart

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Jonkersvaart levert extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Hier tref je concrete tips en info over de verscheidene soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder verzamel je adressen van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in huis in plaatsen gebeurt al vanaf €1.200,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Jonkersvaart

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Jonkersvaart. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Jonkersvaart voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je binnen no-time geschikte monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-jonkersvaart-9366

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Jonkersvaart (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installatiepartners kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Voorts regelen ze onderhoud en service. In het volgende schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Jonkersvaart (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Niebert, Nuis, Marum, Boerakker, Tolbert.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de populairste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende apparaten die men kan installeren. Bijgaand check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Design airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Jonkersvaart: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Jonkersvaart: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Split airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1125. Een goedkoop airco systeem in Jonkersvaart.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een fijne koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Jonkersvaart variëren enorm. De tarieven variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst hieronder vind je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Jonkersvaart. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €2035
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2185 – €2995
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1130 – €2265
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €385 – €875
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€220 – €605
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Jonkersvaart.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kun je aan en uitzetten via een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airco plaatsen door een erkende installateur in Jonkersvaart. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een duurzamere manier een woning kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs bestaat uit meerdere onderdelen. Uiteraard het advies, de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Verder krijg je te maken met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een duurder energiecontract. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €275 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig in vergelijking met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt plusminus 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Jonkersvaart. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.

Plaats een reactie