Airco Installatie Wageningen

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Wageningen levert extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op deze pagina check je uitgebreide tips en adviezen over de verscheidene type toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Daarnaast bekijk je gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Wageningen

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Wageningen. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Wageningen voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze website tref je snel & eenvoudig ervaren monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-wageningen-6705

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Wageningen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind jij showrooms en airco monteurs in Wageningen (gemeente Wageningen, provincie Gelderland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Lingewaard, Overbetuwe, West Maas en Waal, Druten, Beuningen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. We kennen meerdere apparaten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor de Horeca.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Wageningen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Wageningen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco huren.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Wageningen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een merkbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco september 2023 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Wageningen kunnen flink uiteen lopen. De kosten fluctueren sterk per model airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna geven we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Wageningen. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingInvestering
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1215 – €2005
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2170 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1130 – €2280
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€390 – €860
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€245 – €620
Schema met de tarieven van airconditioning in Wageningen.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit twee delen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Wageningen. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door verschillende onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Ook zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €90 tot €310 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type opstelling en rendement / koelvermogen. De professionele modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt rond de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Wageningen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, expansieventiel, condensor, verdamper.

Plaats een reactie