Airco Installatie Heks

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Heks levert een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier lees je goede tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten in België en bieden wij een handige keuzegids. Mede bieden wij adressen van lokale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Heks

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Heks. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Heks voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina bekijk jij zonder gedoe ervaren monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-heks-3870

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Heks (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem inregelen. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Heks (gemeente Heers, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Gutshoven, Bovelingen, Batsheers, Wijer, Kozen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit verscheidene apparaten die je kunt kiezen. Hierna check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Heks: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Heks: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Heks.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt vaak geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1125.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere kantoren en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Heks zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen wisselen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Heks. Deze kostenindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingInvestering
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1190 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2205 – €2980
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1145 – €2200
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €420 – €875
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €645
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Heks.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomer en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airconditioner monteren door een erkende installateur in Heks. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarnaast het periodieke onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een grotere stroomvraag en dus een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €300 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning vragen meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem verbruikt bij benadering 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Heks. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie