Airco Installatie Veulen

Wil je het graag koel houden in je woning? Een airco kopen in Veulen draagt bij aan extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verstrekken wij nuttige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten modellen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien check je adressen van regionale montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Veulen

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Veulen. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Veulen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je zonder gedoe geschikte monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-veulen-3870

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Veulen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een geschikt klimaatsysteem inregelen. Voorts regelen ze groot onderhoud en reparatie. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Veulen (gemeente Heers, provincie Limburg). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Vechmaal, Rukkelingen-Loon, Opheers, Mettekoven, Mechelen-Bovelingen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn meerdere modellen die je kunt kiezen. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Veulen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Veulen: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Veulen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een merkbare koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Veulen zijn heel divers. De totale kosten wisselen per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan in het geval je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het volgende schema bieden wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Veulen. De getoonde prijzen houden geen rekening met het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemBeschrijvingPrijzen
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2995
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1175 – €2225
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€375 – €855
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €195 – €615
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Veulen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Veulen. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De aanschafkosten wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Als laatste zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik en daarbij een hogere energierekening. Dit schatten we op een €95 tot €250 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde systemen vragen meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van populaire merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt zo’n 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Veulen. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie