Airco Installatie Hiaure

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Hiaure zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op deze pagina bieden wij vakkundige info over de diverse soorten toepassingen en een handig keuzeadvies. Ook vind je contactgegevens van geschikte monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in de woning installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hiaure

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Nederlanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Hiaure. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Hiaure voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via deze website tref je snel en simpel betrouwbare installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-hiaure-9148

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Hiaure (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem installeren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Hiaure (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hantum, Hantumeruitburen, Ternaard, Hantumhuizen, Moddergat.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Contactgegevens van airco montagebedrijven Hiaure vergelijken

Een koelere woning?

Vind de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor thuis.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en het hoge energieverbruik. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hiaure: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hiaure: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te plaatsen, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Hiaure.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1125.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Hiaure kunnen flink uiteen lopen. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het volgende schema vind je een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hiaure. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vullen en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingInvestering
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1165 – €2020
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2200 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1150 – €2285
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €395 – €800
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €670
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Hiaure.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airco plaatsen door een erkende installateur in Hiaure. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. vele onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de installatie. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarnaast heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €270 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem vraagt plusminus 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hiaure. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie