Airco Installatie Hallum

Wil je het graag koel houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hallum resulteert in extra verkoeling in huis, of op je werk. Hier bieden wij praktische tips en informatie over de meest gebruikte soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hallum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer consumenten gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Hallum. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hallum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij snel & eenvoudig gespecialiseerde monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hallum-9074

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Hallum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem inregelen. Voorts staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Hallum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Marrum, Nij Altoenae, Alde Leie, Readtsjerk, Aldtsjerk.

FirmaAdresPostcodePlaats
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Airco PlusCastorweg 428938BELeeuwarden
Schema met airco montagebedrijven Hallum vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Kom in contact met de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn meerdere producten die geschikt kunnen zijn. Hierna kan je aan de slag met meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Lees op deze website ook meer over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Hallum: Eenvoudig te verrijden.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hallum: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Hallum.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een radiator. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1425.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2023 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Hallum lopen zeer uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema bieden wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hallum. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingTarieven
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1200 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2140 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1140 – €2280
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€365 – €820
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€210 – €600
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Hallum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco monteren door een goede installateur in Hallum. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Verder kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op een aantal aspecten. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met €75 tot €310 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met instap-modellen. De slimme airco’s van a-merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt zo’n 1,35 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan je zelf airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hallum. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie