Airco Installatie Foudgum

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Foudgum zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website tref je handige informatie over de verscheidene soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Bovendien verzamel je de gegevens van geschikte specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Foudgum

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Foudgum. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Foudgum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website bekijk jij eenvoudig geschikte montagebedrijven. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-foudgum-9154

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil je een airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Foudgum (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem inregelen. Voorts staan ze open voor het benodigde onderhoud. In het onderstaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Foudgum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Brantgum, Waaxens, Holwerd, Hiaure, Hantum.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Lijst met airco montagebedrijven Foudgum vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vind de populairste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn veel verschillende soorten uitvoeringen die men kan installeren. In de volgende paragraaf bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco voor kantoor.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Foudgum: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Foudgum: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco plan.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Foudgum.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaatsing

De prijzen van een airco inclusief montage in Foudgum variëren enorm. De onkosten variëren per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht geven we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Foudgum. De tarieven zijn exclusief het onderhoud, vullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductBeschrijvingKosten
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1205 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2175 – €2920
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1205 – €2300
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€435 – €815
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€150 – €700
Tabel met de tarieven van airconditioning in Foudgum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct een airco monteren door een goede installateur in Foudgum. Slapen, wonen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt vastgesteld door velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de installatiekosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarbij heb je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €75 tot €275 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem benodigd zo’n 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Foudgum. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De expert inspecteert o.a. koelvloeistof, expansieventiel, compressor, verdamper.

Plaats een reactie