Airco Installatie Holwerd

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Holwerd zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij handige tips en info over de beste soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook check je gegevens van erkende montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Holwerd

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Holwerd. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Holwerd voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal tref je zonder gedoe populaire installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-holwerd-9151

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Holwerd (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Holwerd (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Hiaure, Hantum, Hantumeruitburen, Ternaard, Hantumhuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Check de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. Je kunt kiezen uit diverse soorten producten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco voor slaapkamer.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Holwerd: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Holwerd: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Holwerd.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, heel stil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Holwerd lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen verschillen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel hieronder tref je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Holwerd. Deze kostenindicaties zijn exclusief onderhoud, vullen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingOnkosten
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1175 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1195 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€435 – €840
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €205 – €610
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Holwerd.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een professionele installateur in Holwerd. Werken, leven en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs hangt af van meerdere posten. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de montagekosten. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tenslotte moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €80 tot €280 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt plusminus 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Holwerd. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De monteur inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie