Airco Installatie Raard

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Raard resulteert in een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website tref je uitgebreide tips en info over de diverse soorten apparaten en bieden wij een handige keuzegids. Tevens check je gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Raard

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Raard. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Raard voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze website zoek je probleemloos gecertificeerde vakmensen. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-raard-9155

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een vakbekwaam installatiebedrijf in Raard (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende monteurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Ook zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het onderstaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Raard (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Foudgum, Brantgum, Waaxens, Holwerd, Hiaure.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Offertes van de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. We kennen veel verschillende soorten uitvoeringen die men kan installeren. Bijgaand lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het hoge energieverbruik. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Raard: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Raard: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan adviseren wij een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco bijvullen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Raard.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Raard zijn nogal verschillend. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel tref jij een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Raard. De kosten houden geen rekening met het onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1180 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2190 – €2975
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2250
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €380 – €820
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €610
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Raard.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is te gebruiken middels een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airco installeren door een goede installateur in Raard. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs hangt af van meerdere factoren. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van €70 tot €300 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als De’Longhi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een standaard koelsysteem benodigd bij benadering 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Raard. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman inspecteert o.a. condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie