Airco Installatie Leimuiden

Zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Leimuiden levert een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal vind je uitgebreide tips over de beste systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder bekijk je de gegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Leimuiden

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Leimuiden. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Leimuiden voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal zoek je binnen no-time de beste vakmensen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-leimuiden-1433

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Leimuiden (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem integreren. Tevens zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel tref je showrooms en airco monteurs in Leimuiden (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek, de Hoef, De Kwakel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden diverse soorten producten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco onderhoud.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Leimuiden: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Leimuiden: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Leimuiden.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco december 2023 incl. monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Leimuiden zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel hieronder check jij de geschatte kosten van vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Leimuiden. De getoonde prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingTarieven
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1195 – €2045
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2200 – €2985
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1135 – €2260
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €430 – €855
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €600
Lijst met de tarieven van airconditioning in Leimuiden.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een warm huis in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airco monteren door een goede installateur in Leimuiden. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs is gebaseerd op velerlei factoren. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Daarnaast het standaard onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €95 tot €310 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per soort installatie en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Hitachi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd om en nabij de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Leimuiden. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie