Airco Installatie Botlek Rotterdam

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Botlek Rotterdam draagt bij aan een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker lees je vakkundige tips en informatie over de verscheidene soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien tref je adressen van regionale installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Botlek Rotterdam

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Botlek Rotterdam. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Botlek Rotterdam voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind jij snel en simpel gecertificeerde vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-botlek-rotterdam-3197

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Botlek Rotterdam (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installatiepartners mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het overzicht hieronder tref je showrooms en airco monteurs in Botlek Rotterdam (gemeente Roerdalen, provincie Limburg). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Vondelingenplaat, Pernis Rotterdam, Hoogvliet Rotterdam, Rozenburg, Poortugaal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn veel verschillende soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In onderstaande tekst bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco’s zonder afvoer.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Botlek Rotterdam: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Botlek Rotterdam: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Kanaal Airco.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Botlek Rotterdam.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Botlek Rotterdam lopen zeer uiteen. De totale kosten fluctueren sterk per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de bijgaande tabel geven wij een indicatie van prijzen voor vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Botlek Rotterdam. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2225 – €2985
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2245
Mobiele airco’sEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €395 – €845
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€200 – €695
Tabel met de tarieven van airconditioning in Botlek Rotterdam.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste apparaten kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is te gebruiken door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een heet huis in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner monteren door een STEK installateur in Botlek Rotterdam. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs bestaat uit velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Houd rekening met om en nabij de €75 tot €250 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig vergeleken met de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een standaard koelsysteem rekent rond de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Botlek Rotterdam. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De vakman kijkt o.a. naar condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie