Airco Installatie Stoutenburg Noord

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Stoutenburg Noord levert een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs vind je uitgebreide tips en informatie over de velerlei type oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Mede vind je gegevens van erkende specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Stoutenburg Noord

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer Hollanders besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Stoutenburg Noord. Wonen, werken en slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Stoutenburg Noord voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je snel gecertificeerde installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-stoutenburg-noord-3836

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Stoutenburg Noord (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatiepartners kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Ook zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Stoutenburg Noord (gemeente Amersfoort, provincie Utrecht). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Stoutenburg, Hooglanderveen, Hoogland, De Glind, Achterveld.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen een aantal verschillende producten waar je uit kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Kleinste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Stoutenburg Noord: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Stoutenburg Noord: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Vaste Airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Stoutenburg Noord.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Stoutenburg Noord zijn heel divers. De totale kosten fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het volgende schema tref jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Stoutenburg Noord. De getoonde prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1215 – €2045
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2200 – €2985
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1135 – €2245
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €360 – €820
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €635
Tabel met de tarieven van airconditioning in Stoutenburg Noord.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kan men activeren middels de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warm huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een professionele installateur in Stoutenburg Noord. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. velerlei bouwstenen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Tevens heb je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op gemiddelde €90 tot €300 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters dan instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt zo’n 1,50 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Stoutenburg Noord. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie