Airco Installatie Nibbixwoud

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Nibbixwoud kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op dit portaal verstrekken wij belangrijke tips en informatie over de beste systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens tref je gegevens van erkende installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Nibbixwoud

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Nibbixwoud. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Nibbixwoud voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind je snel en simpel professionele monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-nibbixwoud-1688

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Nibbixwoud (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen overal een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Verder zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Nibbixwoud (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Wognum, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost, Midwoud, Oostwoud.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit velerlei soorten modellen die men kan installeren. In onderstaande tekst lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Bekijk ook meer info over: Klimaatsysteem.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Nibbixwoud: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze variant heeft 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Nibbixwoud: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Afzuiginstallatie.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Nibbixwoud.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Nibbixwoud laten een grote variatie zien. De onkosten zijn weer anders per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna bieden wij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Nibbixwoud. Deze prijsindicaties zijn excl. onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1165 – €1960
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2125 – €2960
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1145 – €2255
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€435 – €890
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€250 – €635
Tabel met de tarieven van airconditioning in Nibbixwoud.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen via een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de vakantieperiode en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco installeren door een STEK installateur in Nibbixwoud. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen verwarmen en koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door een aantal factoren. Natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog het jaarlijkse onderhoud. Als laatste heb je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een duurder energiecontract. Denk dan aan gemiddelde €80 tot €280 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en rendement / koelvermogen. De professionele systemen hebben meer stroom nodig dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd om en nabij de 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Nibbixwoud. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie