Airco Installatie Amstelveen

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Amstelveen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier faciliteren we concrete tips en adviezen over de verschillende soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien verstrekken wij gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Inhoudsopgave

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Amstelveen

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel Nederlanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Amstelveen. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Amstelveen voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel gespecialiseerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-amstelveen-1186

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Amstelveen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installatiepartners mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Verder dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. Hieronder in de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Amstelveen (gemeente Amstelveen, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Waterland, Edam-Volendam, Landsmeer, Diemen, Amsterdam.

ABCDE

Je huis verkoelen?

Bekijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. Hierna check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Amstelveen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hele goede koelefficiëntie, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Amstelveen: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor thuis.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Amstelveen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Amstelveen zijn nogal verschillend. De onkosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In de tabel verstrekken wij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Amstelveen. De tarieven zijn exclusief periodiek onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortOmschrijvingOnkosten
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1150 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2185 – €2925
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1135 – €2285
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €400 – €845
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €240 – €615
Overzicht met de geschatte kosten van airconditioning in Amstelveen.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan men activeren middels de simpele handbediening of mobiele app.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een STEK installateur in Amstelveen. Wonen, (thuis)werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten komt tot stand door diverse onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met de kosten van het onderhoud. Tevens heb je te dealen met een hoger stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €285 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van marktleiders als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt rond de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Amstelveen. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De monteur controleert onder andere naar expansieventiel, verdamper, compressor, condensor.

Plaats een reactie