Airco Installatie Amsterdam

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Amsterdam levert een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op dit portaal verstrekken wij nuttige tips en informatie over de verscheidene soorten systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je adres- en contactgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Amsterdam

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Amsterdam. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Amsterdam voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je eenvoudig gecertificeerde installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-amsterdam-1090

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Amsterdam (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen op elke plek een geschikt klimaatsysteem inregelen. Bovendien staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Amsterdam (gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Het Hogeland, Delfzijl, Loppersum, Appingedam, Achtkarspelen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Offertes van de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden diverse uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. Hieronder kan je aan de slag met een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Amsterdam: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Amsterdam: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Inbouw airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Amsterdam.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Amsterdam liggen nogal uiteen. De onkosten variëren per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind jij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Amsterdam. De getoonde kosten houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigingskosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1210 – €1990
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2175 – €2980
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1150 – €2265
Mobiele airco’sEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €395 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€250 – €620
Schema met de tarieven van airconditioning in Amsterdam.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een heet appartement in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Amsterdam. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen en koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Als laatste krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van ongeveer €70 tot €305 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De zware modellen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,45 KW stroom per uur.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Amsterdam. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie