Airco Installatie Kaag

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Kaag biedt een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze pagina verzamel je uitgebreide informatie over de verscheidene type oplossingen en een handig keuzeadvies. Eveneens check je gegevens van regionale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kaag

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Kaag. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kaag voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk jij snel & eenvoudig bekwame monteurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Check de diverse installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-kaag-2159

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Kaag (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Tevens kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Kaag (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Buitenkaag, Abbenes, Weteringbrug, Leimuiderbrug, Burgerveen.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
B.M.S. Klimaatinstallatie & Technisch BeheerZilvervloot 82157PTAbbenes
Celtic KoelingLuzernestraat 532153GMNieuw-Vennep
Serco Koeltechniek BVHoofdweg 12402153LRNieuw-Vennep
Gegevens van airco montagebedrijven Kaag vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen meerdere uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hieronder check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Substituten van een airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Kaag: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Kaag: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Koeltechniek.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Kaag.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2022 incl. monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Kaag zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen essentieel. In het geval dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel lees je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kaag. De getoonde kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeOmschrijvingPrijzen
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €1955
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2205 – €2985
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1120 – €2255
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €410 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €640
Tabel met de tarieven van airconditioning in Kaag.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening of App.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airconditioner installeren door een professionele installateur in Kaag. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een efficiënte manier een huis kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Denk dan aan een €85 tot €275 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en rendement / koelvermogen. De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Carrier hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem moet om en nabij de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Kaag. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie