Airco Installatie Steyl

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Steyl resulteert in een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Hier lees je nuttige informatie over de verschillende soorten systemen en bieden wij een handige keuzegids. Tevens faciliteren we contact- en adresgegevens van erkende specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Steyl

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Steeds meer mensen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Steyl. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Steyl voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je snel & eenvoudig vakbekwame installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-steyl-5935

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Steyl (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Steyl (gemeente Venlo, provincie Limburg). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden veel verschillende soorten uitvoeringen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Steyl: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Steyl: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod vind je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Steyl.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco maart 2023 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Steyl zijn nogal verschillend. De prijzen verschillen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het schema hierna verstrekken we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Steyl. Deze tariefindicaties zijn zonder het onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingPrijzen
Split aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1160 – €1995
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2145 – €2915
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1140 – €2210
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€360 – €830
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€220 – €620
Schema met de prijzen van airconditioning in Steyl.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airco plaatsen door een goede installateur in Steyl. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt bepaald door verschillende bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Tenslotte noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan plusminus €80 tot €270 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De moderne airco’s van a-merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ruwweg 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Steyl. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur inspecteert o.a. koelvloeistof, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie