Airco Installatie Almere

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Almere levert extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl lees je bruikbare tips over de diverse soorten producten en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens tref je adressen van erkende installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Almere

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Almere. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Almere voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina tref jij snel en simpel gespecialiseerde monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-almere-1349

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Almere (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een gedegen klimaatsysteem installeren. Verder zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Almere (gemeente Almere, provincie Flevoland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Huizen, Blaricum, Wijdemeren, Hilversum, Ouder-Amstel.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Saba4AllRunmolenstraat 971333ANAlmere
Vobema BVAntennestraat 781322ASAlmere
JVS-KoeltechniekSteurstraat 491317NXAlmere
Gegevens van airco montagebedrijven Almere vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Check de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. We kennen diverse modellen die men kan installeren. In het gedeelte hierna check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Almere: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijke pluspunten zijn een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Almere: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Almere.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco november 2021 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Almere zijn heel divers. De tarieven verschillen per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht vind je een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Almere. Deze tariefindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €1955
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2185 – €2985
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1175 – €2260
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€355 – €825
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€225 – €685
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Almere.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem is aan te zetten aan de hand van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een hete woning in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie een airco monteren door een professionele installateur in Almere. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op een €80 tot €310 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Almere. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie