Airco Installatie Leersum

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? De juiste airco kopen in Leersum levert jou een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier tref je belangrijke tips en info over de diverse type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens verzamel je adressen van regionale specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
  • Een vast apparaat in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Leersum

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Leersum. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Leersum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij zonder gedoe betrouwbare vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
  • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-leersum-3956

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Leersum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Verder zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Leersum (gemeente Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Maarsbergen, Maarn, Langbroek, Cothen, Doorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit meerdere apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hieronder vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan komt er ook weer warmte naar binnen.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
  • Mobiele airco Leersum: Verrijdbaar naar andere ruimten.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

  • Split airco Leersum: Niet verplaatsbare vaste unit.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
  • Zonder veel kabaal het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Leersum.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Leersum zijn heel divers. De onkosten wisselen per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel vind jij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Leersum. De tarieven zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €1970
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2940
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1195 – €2285
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €425 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €160 – €700
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Leersum.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
  5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
  6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
  7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
  8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Leersum. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei onderdelen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet het standaard onderhoud. Daarbij zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €90 tot €250 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per soort systeem en capaciteit / koelvermogen. De geavanceerde systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ruwweg 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Leersum. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie