Airco Installatie Kester

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Kester draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Via onze adviseurs faciliteren we nuttige tips en adviezen over de verscheidene soorten modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Tevens check je de gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een systeem dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
  • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Kester

Het Belgische klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Kester. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kester voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij snel en simpel lokale monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

  • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Welke model airconditioning past in je woning? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten vaste systemen.
  • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-kester-1755

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een professioneel installatiebedrijf in Kester (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem installeren. Ook regelen ze het onderhoud en afvullen. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Kester (gemeente Gooik, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Sint-Martens-Lennik, Sint-Kwintens-Lennik, Gaasbeek, Mazenzele, Sint-Katherina-Lombeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Vergelijk de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit meerdere uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Hieronder check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
  • Mobiele airco Kester: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een beperkte geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Kester: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
  • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezebespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Kester.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoren en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Kester zijn nogal verschillend. De onkosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. In het onderstaande schema bieden wij een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kester. De getoonde tarieven zijn exclusief onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SoortOmschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1180 – €2030
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2155 – €2935
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1155 – €2200
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €445 – €850
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€160 – €685
Schema met de kosten van aannemers airconditioning in Kester.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
  2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
  5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
  6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
  7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
  10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan men activeren via een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomerse maanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Kester. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan plusminus €75 tot €290 per kalenderjaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per type systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een standaard koelsysteem rekent bij benadering 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Kester. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als condensor, koelvloeistof, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie