Airco Installatie Lombardsijde

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Lombardsijde levert jou een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Hier tref je nuttige tips en informatie over de diverse soorten toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Ook check je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
  • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
  • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Lombardsijde

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer Belgen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Lombardsijde. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Lombardsijde voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Op deze pagina check je razendsnel gespecialiseerde montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-lombardsijde-8434

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Lombardsijde (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Lombardsijde (gemeente Middelkerke, provincie West Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Slijpe, Sint-Pieters-Kapelle, Schore, Mannekensvere, Leffinge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de beste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen veel verschillende soorten units die kunnen worden geplaatst. Hieronder lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco zonder slang.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Lombardsijde: Makkelijk en snel te verplaatsen.
  • Kan ook de lucht bevochtigen.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

  • Split airco Lombardsijde: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Zonder geluidsoverlast het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Aankooptips.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Lombardsijde.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 met plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Lombardsijde variëren enorm. De onkosten variëren per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Verder is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de bijgaande tabel geven we een actuele prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Lombardsijde. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2200 – €2920
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1190 – €2290
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€355 – €850
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€190 – €680
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Lombardsijde.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
  4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
  5. Midea: Groot installatienetwerk.
  6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
  7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
  8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
  9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
  10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Lombardsijde. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – op milieuvriendelijke wijze elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met vele onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de montage. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Als laatste krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Denk dan aan ongeveer €70 tot €300 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van de bekende merken als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem benodigd ruwweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Lombardsijde. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie