Airco Installatie Sint-Pieters-Kapelle

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Sint-Pieters-Kapelle biedt een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website vind je concrete tips en adviezen over de verscheidene type producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco in een appartement installeren regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint-Pieters-Kapelle

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Sint-Pieters-Kapelle. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint-Pieters-Kapelle voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind jij eenvoudig goede monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-sint-pieters-kapelle-8433

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Sint-Pieters-Kapelle (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Sint-Pieters-Kapelle (gemeente Middelkerke, provincie West Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Schore, Mannekensvere, Leffinge, Wilskerke, Vlissegem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn velerlei soorten apparaten die men kan installeren. Bijgaand kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan trek je ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Sint-Pieters-Kapelle: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Sint-Pieters-Kapelle: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Stroomverbruik.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past in praktische elke plek, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Sint-Pieters-Kapelle.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1075.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Sint-Pieters-Kapelle kunnen flink uiteen lopen. De aanschafprijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder vind je een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Sint-Pieters-Kapelle. Deze kostenindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingInvestering
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1200 – €2030
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2190 – €2935
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1190 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€390 – €845
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€175 – €655
Schema met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Sint-Pieters-Kapelle.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Sint-Pieters-Kapelle. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op meerdere aspecten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het standaard onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Denk dan aan gemiddelde €95 tot €295 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van de bekende merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt om en nabij de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Sint-Pieters-Kapelle. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar verdamper, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie