Airco Installatie Leusden

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Leusden biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs lees je belangrijke tips en adviezen over de verscheidene type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast vind je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
  • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast systeem in een appartement plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Leusden

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Meer en meer huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Leusden. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Leusden voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je eenvoudig gespecialiseerde montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
  • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
  • Waar moet het systeem komen te hangen? Ontdek de type installaties.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-leusden-3831

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Leusden (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatie experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem inregelen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de onderstaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Leusden (gemeente Leusden, provincie Utrecht). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Amersfoort, Barneveld, Soest, Eemnes, Bunschoten.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit allerlei uitvoeringen die mogelijk interessant zijn. In de volgende paragraaf tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is dit de meest goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Leusden: Te verplaatsen naar elke ruimte.
  • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
  • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

  • Split airco Leusden: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco voor thuis.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Leusden.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een verwarming of radiator aan de wand. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, heel stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Leusden zijn heel divers. De aanschafprijzen zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen essentieel. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In deze tabel verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Leusden. Deze kostenindicaties zijn zonder jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1180 – €1960
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2190 – €2995
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1135 – €2260
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€350 – €875
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€185 – €615
Tabel met de kosten van airconditioning in Leusden.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
  4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
  5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
  6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
  7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
  8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
  9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
  10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Leusden. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Daarnaast kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt gebudgetteerd middels een aantal aspecten. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Daarnaast heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een hogere energierekening. Dit schatten we op plusminus €80 tot €305 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco varieert per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als Carrier hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem moet rond de 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Leusden. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman inspecteert o.a. condensor, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie