Airco Installatie Eesveen

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Eesveen levert jou een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website tref je belangrijke tips over de beste producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast tref je contact- en adresgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
  • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
  • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vast systeem bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Eesveen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Eesveen. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Eesveen voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check je snel en simpel professionele vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Achterhaald de soorten vaste systemen.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-eesveen-8347

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Eesveen (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele installateurs kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Voorts dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de tabel hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Eesveen (gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals De Bult, Kallenkote, Onna, Zuidveen, Basse.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan velerlei soorten systemen waar je uit kunt kiezen. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het toenemende energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • De stekker in het stopcontact en gaan, geen installatie vereist.
  • Mobiele airco Eesveen: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

  • Split airco Eesveen: Vaste module in een ruimte.
  • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
  • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
  • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco acties.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Eesveen.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Eesveen liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen zijn weer anders per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande overzicht tref je de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Eesveen. De kosten zijn excl. het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingInvestering
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2295
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€410 – €815
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €195 – €650
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Eesveen.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
  2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
  3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
  4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
  7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
  8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval de airconditioner monteren door een professionele installateur in Eesveen. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. vele posten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een grotere stroomvraag en dus een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €90 tot €315 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet om en nabij de 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Eesveen. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie