Airco Installatie Akmarijp

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Akmarijp kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs verstrekken wij waardevolle informatie over de beste producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien vind je gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
  • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.250,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Akmarijp

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Akmarijp. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Akmarijp voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij binnen no-time deskundige installateurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Hoe groot is de te koelen ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook mobiele of vaste airco?
  • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende type installaties.
  • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
  • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-akmarijp-8541

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Akmarijp (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montagepartners mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem samenstellen. Bovendien staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In onderstaand overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Akmarijp (gemeente De Fryske Marren, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Echtenerbrug, Bantega, Echten, Oosterzee, Follega.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden diverse soorten apparaten die men kan installeren. In onderstaande tekst behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Ook is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

  • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
  • Mobiele airco Akmarijp: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

  • Split airco Akmarijp: Vaste unit op de muur of in het plafond.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
  • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezevind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco toepassingen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Akmarijp.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1050.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Akmarijp kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de lijst hieronder geven we een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Akmarijp. Deze kostenindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, navullen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingPrijzen
Split-systeemVast systeem met binnen- en buitenunit.€1245 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2145 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1130 – €2235
Mobiele airco’sVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€405 – €825
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€180 – €650
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Akmarijp.

Top-10 merken mei 2024

  1. Carrier: Handige self-clean modus.
  2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
  3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
  4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
  5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
  6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
  7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
  8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
  9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
  10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warme woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco monteren door een professionele installateur in Akmarijp. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Verder kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De prijs wordt vastgesteld door diverse onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €315 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type installatie en koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan de kleine modellen. De beste airco’s van a-merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt circa 1,40 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Akmarijp. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert controleert onder andere naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie