Airco Installatie Blankenberge

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? Een airco kopen in Blankenberge resulteert in een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website vind je handige tips en info over de verschillende soorten systemen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens check je adres- en contactgegevens van plaatselijke monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat koele lucht kan blazen.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
  • Mobiele airco systemen zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
  • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
  • Een vast apparaat in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Blankenberge

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel Vlamingen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Blankenberge. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Blankenberge voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina check je snel de beste installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
  • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook welk type airco kies ik?
  • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten systemen.
  • Hoe stil moet het systeem zijn?
  • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-blankenberge-8370

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Blankenberge (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Bovendien staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Blankenberge (gemeente Blankenberge, provincie West Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Damme, Knokke-Heist, Zedelgem, Oostkamp, Brugge.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden een aantal verschillende modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Tevens is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het gebruikt relatief veel stroom. Verder moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

  • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
  • Mobiele airco Blankenberge: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
  • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

  • Split airco Blankenberge: Vast element in huis.
  • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
  • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
  • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1300. Een goedkoop airco systeem in Blankenberge.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het doet vaak denken aan een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een prettige koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Blankenberge liggen nogal uiteen. De tarieven variëren per airconditioning product en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht check je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Blankenberge. Deze tariefindicaties zijn exclusief het onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingInvestering
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1230 – €1970
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2220 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2245
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€395 – €870
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €245 – €625
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Blankenberge.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
  2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
  5. Midea: Innovatieve catalogus.
  6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
  7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
  8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
  9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
  10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Blankenberge. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs hangt af van verschillende factoren. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de montagekosten. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Verder krijg je te maken met meer elektriciteitsgebruik en dus een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je ongeveer €70 tot €270 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem verbruikt ongeveer 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Blankenberge. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, verdamper, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie