Airco Installatie Schore

Op zoek naar geschikte airconditioning in je woning? Een airco kopen in Schore zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina faciliteren we concrete tips en adviezen over de verschillende soorten toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien lees je contactgegevens van lokale installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

  • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
  • Grofweg kan je kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
  • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
  • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Schore

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Schore. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Schore voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij snel gecertificeerde montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

  • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
  • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
  • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
  • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-schore-8433

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een vakbekwaam installatiebedrijf in Schore (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Schore (gemeente Middelkerke, provincie West Vlaanderen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Mannekensvere, Leffinge, Wilskerke, Vlissegem, Wenduine.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Offertes van de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, of op je werk. Er zijn velerlei soorten units die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Split Airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Tevens moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

  • De stekker in het stopcontact en gaan, gelijk effect.
  • Mobiele airco Schore: Eenvoudig te verrijden.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

  • Split airco Schore: Vast element in huis.
  • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
  • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
  • Zonder geluid de gehele woning koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Warmtepompen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Schore.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een constante koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Schore lopen zeer uiteen. De prijzen verschillen per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel check jij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Schore. De getoonde kosten zijn excl. jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1215 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2155 – €2925
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1205 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €380 – €850
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€200 – €655
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Schore.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
  2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
  3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
  4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
  5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
  6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
  7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
  8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
  9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
  10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een professionele installateur in Schore. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De bekende airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen en koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met velerlei aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Bovendien krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €80 tot €265 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een standaard koelsysteem moet bij benadering 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Schore. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De monteur checkt o.a. expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie