Airco Installatie Rupelmonde

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Rupelmonde draagt bij aan een prettig binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs faciliteren we concrete tips en info over de velerlei type oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Tevens bekijk je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Rupelmonde

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Rupelmonde. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Rupelmonde voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij binnen no-time de beste vakmensen. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-rupelmonde-9150

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Rupelmonde (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In de tabel hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Rupelmonde (gemeente Kruibeke, provincie Oost Vlaanderen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bazel, Tielrode, Steendorp, Elversele, Verrebroek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit velerlei soorten producten die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Mede is het een betaalbare optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, profiteer direct.
 • Mobiele airco Rupelmonde: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Rupelmonde: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid de gehele woning koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Substituten van een airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Rupelmonde.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 inclusief plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Rupelmonde kunnen flink uiteen lopen. De prijzen variëren per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele luchtkoeler aanschaft. Hieronder in de tabel geven wij een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Rupelmonde. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeOmschrijvingInvestering
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1215 – €1960
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2145 – €2910
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1130 – €2265
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €365 – €865
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €230 – €680
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Rupelmonde.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Rupelmonde. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Daarnaast zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door diverse factoren. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan plusminus €95 tot €250 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Rupelmonde. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De specialist checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie