Airco Installatie Oud-Vossemeer

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oud-Vossemeer resulteert in een aangenaam binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we handige tips en info over de velerlei soorten modellen en een handig keuzeadvies. Eveneens check je gegevens van – in de omgeving werkzame – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Oud-Vossemeer

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Oud-Vossemeer. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oud-Vossemeer voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je zonder gedoe geschikte montagebedrijven. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-oud-vossemeer-4698

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Oud-Vossemeer (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte het juiste klimaatsysteem aanleggen. Ook zorgen zij voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Oud-Vossemeer (gemeente Tholen, provincie Zeeland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Sint-Annaland, Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. Er zijn allerlei apparaten die geschikt kunnen zijn. Hieronder bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Bovendien is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oud-Vossemeer: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Oud-Vossemeer: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Plafond Airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1225. Een goedkoop airco systeem in Oud-Vossemeer.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Oud-Vossemeer liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. Hieronder in de tabel lees je een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen incl. montage bij een airco bedrijf in Oud-Vossemeer. De getoonde kosten zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitVast systeem met binnen- en buitenunit.€1230 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2965
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1120 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €395 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €615
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Oud-Vossemeer.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem kan men activeren door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een erg hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan snel een airconditioner installeren door een STEK installateur in Oud-Vossemeer. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt gebudgetteerd middels vele posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Verder heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Houd rekening met een €75 tot €300 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een basis koelsysteem verbruikt bij benadering 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Oud-Vossemeer. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie