Airco Installatie Landsmeer

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Landsmeer kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs tref je handige informatie over de diverse type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede bieden wij contactgegevens van regionale monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

  • De definitie van een airco is: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
  • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
  • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
  • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
  • Een vaste airco in de woning installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Landsmeer

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Landsmeer. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Landsmeer voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij eenvoudig vakbekwame monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

  • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
  • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
  • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de mogelijkheden.
  • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
  • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-landsmeer-1121

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Landsmeer (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installatiepartners mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Landsmeer (gemeente Landsmeer, provincie Noord-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Diemen, Amsterdam, Het Hogeland, Delfzijl, Loppersum.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit meerdere systemen die men kan installeren. Hieronder behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco Offerte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

  • Systeem is snel aangesloten, profiteer direct.
  • Mobiele airco Landsmeer: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
  • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
  • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
  • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat kent 2 units: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

  • Split airco Landsmeer: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
  • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
  • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
  • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Plafond Airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Landsmeer.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Landsmeer lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de lijst hieronder verstrekken we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Landsmeer. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortToelichtingTarieven
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1155 – €1955
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2975
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1130 – €2200
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €830
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€150 – €635
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Landsmeer.

Top-10 merken april 2024

  1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
  2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
  3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
  4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
  5. Midea: Ook duo en trio split.
  6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
  7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
  8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
  9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
  10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kun je aan en uitzetten aan de hand van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een hete woning in de zomerse maanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een STEK installateur in Landsmeer. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. velerlei aspecten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €290 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van populaire merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt circa 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Landsmeer. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt bijv. naar condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie